Inbjudan till produktinformation får inte kallas något annat

Dr Anders Hernborg har anmält ?Inbjudan till produktinformation om Maxalt och Vioxx? från MSD. Hernborg vill ha klarlagt huruvida en ?utbildningskväll om stressrelaterade sjukdomar? blir en ?produktinformation? för att man lägger in en kortare produktinformation om två läkemedel. Dessutom finner Hernborg sambandet mellan stress och Vioxx långsökt. Slutligen anmärker Hernborg att inbjudan saknar formulering om […]

17 maj 2002, kl 16:24
0

Annons

Dr Anders Hernborg har anmält ?Inbjudan till produktinformation om Maxalt och Vioxx? från MSD. Hernborg vill ha klarlagt huruvida en ?utbildningskväll om stressrelaterade sjukdomar? blir en ?produktinformation? för att man lägger in en kortare produktinformation om två läkemedel. Dessutom finner Hernborg sambandet mellan stress och Vioxx långsökt. Slutligen anmärker Hernborg att inbjudan saknar formulering om att tillstånd från huvudmannen att deltaga skall ha inhämtats.

MSD svarar att man måste rubricera hela mötet som just ?Inbjudan till produktinformation? eftersom företagets produktinformation utgör en integrerad del av programmet. Det är enligt praxis från både IGM och NBL.

Att inbjudan saknar formulering om huvudmannens tillstånd att deltaga är naturligt då den formuleringen enligt avtalet mellan Landstingsförbundet och Läkemedelsindustriföreningen inte krävs för produktinformation.

Beträffande information om Maxalt och Vioxx hänvisar MSD till avtalet där det står att företag kan ge produktinformation där information om företagets produkter utgör en integrerad del. Aktuellt möte tar upp stress, stressundersökning, stressjukdomar samt olika behandlingsalternativ. Direkt koppling till olika sjukdomstillstånd som migrän och smärta torde inte kunna ifrågasättas.

IGM går helt på MSD:s linje och finner att MSD inte har handlat i strid med Regler för läkemedelsinformation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng