Hon blir Vinnovas nya generaldirektör
Darja Isaksson har utsetts till ny generaldirektör för Vinnova. Foto: Pelle Steen.

Hon blir Vinnovas nya generaldirektör

Darja Isaksson heter innovationsmyndigheten Vinnovas nya generaldirektör. Hon tillträder tjänsten i augusti.

31 maj 2018, kl 13:46
0

Annons

I september förra året lämnade Charlotte Brogren uppdraget som generaldirektör för Vinnova på egen begäran. Sedan dess har myndigheten letts av Leif Callenholm i väntan på en ny gd.

Nu har regeringen beslutat att utse Darja Isaksson till ny generaldirektör för myndigheten. Förordnandet gäller under sex år.

Darja Isaksson har bland annat arbetat som konsult och digital strategi och är även ledamot för nationella innovationsrådet, nationella samverkansprogrammet för life science och har engagemang i forskningsinstitutet Rise.

I en intervju i Dagens Nyheter beskriver Darja Isaksson vilka områden hon ser som mest spännande just nu.

– Det finns mycket spännande i Vinnovas portfölj och i Sverige i stort. Men självklart är jag mycket intresserad av nya initiativ som exempelvis det nya samarbetet inom innovation med andra länder och satsningar på AI och på utveckling av välfärden.

Enligt näringsdepartementet var det ett stort intresse för tjänsten som Vinnovas generaldirektör.

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Darja Isaksson tillträder sin tjänst den 20 augusti.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng