Hon är ny chef för Läkemedelsakademin
Hanna Flygar är ny verksamhetschef för Läkemedelsakademin.

Hon är ny chef för Läkemedelsakademin

Apotekaren Hanna Flygar tar över som verksamhetschef för Apotekarsocietetens utbildningsbolag.

5 dec 2018, kl 10:39
0

Annons

I februari nästa år tillträder Hanna Flygar som verksamhetschef för Läkemedelsakademin, som är Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet.

Hanna Flygar är apotekare och kommer närmast från en tjänst som miljöchef på Apotek Hjärtat. Hon har också haft andra seniora roller inom företaget och bland annat ansvarat för att ta fram digitala utbildningar för Apotek Hjärtats medarbetare.

– Det är en fantastisk förmån att få bli del av en anrik verksamhet som Apotekarsocieteten med vind i seglen och ett ökande medlemsantal. Det finns en enorm samlad kunskap och erfarenhet hos Apotekarsocietetens medlemmar – en kraft som jag hoppas kunna bidra till att tillvarata och förvalta, och på så sätt medverka till bättre folkhälsa, säger Hanna Flygar i ett pressmeddelande.

Som verksamhetschef ska Hanna Flygar arbeta med att utveckla Läkemedelsakademins utbildningar och Apotekarsocietetens föreningsverksamhet i geografiska kretsar och specialistsektioner.

– Hanna Flygars erfarenheter från apoteksbranschen passar mycket väl med våra satsningar och vår vision att göra Sverige kunnigare om läkemedel, säger Apotekarsocietetens vd Karin Meyer.
– Det handlar både om att fortsätta tillhandahålla relevanta utbildningar och om att befästa vår position som den självklara mötesplatsen för yrkesverksamma inom life science- och läkemedelsområdet.

Hanna Flygar tillträder sin tjänst den 1 februari 2019 och efterträder då Marie Eklund som går vidare till andra uppdrag.