Annons
Universitet i Seattle hedrar minnet av Hans Rosling
Professor Hans Rosling. Foto: Stefan Nilsson/Gapminder

Universitet i Seattle hedrar minnet av Hans Rosling

Ett nytt universitetscenter i Seattle, USA, får namn efter den svenska professorn och inspiratören Hans Rosling.

11 okt 2019, kl 09:12
0

Annons

Styrelsen för University of Washington i Seattle, USA, har beslutat att namnge ett nytt center som är under byggnad efter den framlidna svenska professorn Hans Rosling, internationellt känd för sina föreläsningar med fängslande och pedagogiska analyser av trenderna inom global hälsa.

Det nya universitetscentret ska heta ”The Hans Rosling Center for Population Health”.

Centret bekostas främst av Bill and Melinda Gates Foundation och har en budget på 230 miljoner dollar. Byggnaden beräknas stå klar hösten 2020.

– Hans Rosling var en mycket visionär person som utmanade världen att verkligen förstå de hälsoutmaningar vi står inför, liksom de möjligheter vi har att klara dem. Det var denna unika kombination av praktisk inställning och optimism som drev hans arbete, och inspirerade så många till handling, sade University of Washingtons styrelseordförande Ana Mari Cauce i ett pressmeddelande om beslutet.

– Jag hoppas att lärare, studenter och övriga som möts i byggnaden också kommer att inspireras av minnet av Hans Rosling i sitt arbete för att förbättra hälsan för människor i Washington och över hela världen.