Handeln avstår från att sälja receptfritt

Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel lovade vid ett möte med Socialdepartementet på onsdagen att avhålla sig från att sälja receptfria läkemedel tills en eventuellt ny reglering är satt i kraft.

18 nov 2004, kl 12:49
0

Annons

Handeln kommer vara en viktig samtalspart när EG-domen om rätten att sälja receptfritt utanför Apoteket kommer. Handeln kommer också vara en viktig part i det arbete som vidtar efter att EG-domstolen kommit med sitt beslut, både avseende tolkning av domen och avseende hur ett eventuellt nytt system för försäljning av receptfria läkemedel ska se ut.

Det framgår av ett pressmeddelande från branschorganisationen Svensk Handel, efter ett möte där Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel träffade socialdepartementets statssekreterare Mikael Sjöberg.

? Det var ett mycket bra möte, konstaterar både Dag Klackenberg, vd i Svensk Handel och Thomas Svaton, vd i Svensk Dagligvaruhandel.

Svensk Handel och Svensk Dagligvaruhandel lovade vid mötet att avhålla sig från att sälja receptfria läkemedel tills en eventuellt ny reglering är satt i kraft, beroende på vad EG-domstolen kommer fram till och förutsatt det inte tar för lång tid.

? Vi förde en öppen dialog och vi känner det väldigt positivt att vi blivit ombedda att vara delaktiga i den fortsatta processen efter domen. Vårt mål är att undvika osäkerhet på marknaden när domen kommer och vi vill bidra till fortsatt stabilitet, säger Dag Klackenberg.