Annons
Han blir ny direktör för Karolinska sjukhuset
Björn Zoëga är ny direktör för Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Stockholm spine center.

Han blir ny direktör för Karolinska sjukhuset

Vd:n för Stockholm spine center, Björn Zoëga, blir Karolinskas nya sjukhusdirektör, beslutades i dag.

29 jan 2019, kl 12:16
0

I vår tillträder Björn Zoëga, läkare och specialist i ortopedi, som direktör för Karolinska universitetssjukhuset, efter beslut i dag i regionstyrelsen i Stockholm. meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att leda Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns kompetens i världsklass, fantastiskt fina resultat för väldigt många patienter samtidigt som jag förstår att det också finns utmaningar att arbeta med eftersom verksamheten i Solna är nyinflyttad och verksamheten i Huddinge är under ombyggnation, säger Björn Zoëga, i ett pressmeddelande.

Björn Zoëga är i dag vd för SPH Stockholm spine center och motsvarande verksamhet i Göteborg. Han är också medicinskt ansvarig för koncernen GHP Specialty Care. Mellan 2008 och 2013 var Björn Zoëga chef för Islands universitetssjukhus. Innan dess arbetade han på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg inom ortopedi och ryggkirurgi, bland annat som klinikchef.

Björn Zoëga efterträder Melvin Samson som i slutet av september förra året sade upp sig som sjukhusdirektör. Sedan dess har Annika Tibell varit tillförordnad direktör för Karolinska universitetssjukhuset.

Björn Zoëga tillträder tjänsten under ”våren/försommaren”, enligt sjukhusets pressmeddelande.