Han blir ny direktör för Karolinska sjukhuset
Björn Zoëga är ny direktör för Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Stockholm spine center.

Han blir ny direktör för Karolinska sjukhuset

Vd:n för Stockholm spine center, Björn Zoëga, blir Karolinskas nya sjukhusdirektör, beslutades i dag.

29 jan 2019, kl 12:16
0

I vår tillträder Björn Zoëga, läkare och specialist i ortopedi, som direktör för Karolinska universitetssjukhuset, efter beslut i dag i regionstyrelsen i Stockholm. meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande.

– Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att leda Karolinska Universitetssjukhuset. Här finns kompetens i världsklass, fantastiskt fina resultat för väldigt många patienter samtidigt som jag förstår att det också finns utmaningar att arbeta med eftersom verksamheten i Solna är nyinflyttad och verksamheten i Huddinge är under ombyggnation, säger Björn Zoëga, i ett pressmeddelande.

Björn Zoëga är i dag vd för SPH Stockholm spine center och motsvarande verksamhet i Göteborg. Han är också medicinskt ansvarig för koncernen GHP Specialty Care. Mellan 2008 och 2013 var Björn Zoëga chef för Islands universitetssjukhus. Innan dess arbetade han på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg inom ortopedi och ryggkirurgi, bland annat som klinikchef.

Björn Zoëga efterträder Melvin Samson som i slutet av september förra året sade upp sig som sjukhusdirektör. Sedan dess har Annika Tibell varit tillförordnad direktör för Karolinska universitetssjukhuset.

Björn Zoëga tillträder tjänsten under ”våren/försommaren”, enligt sjukhusets pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng