GSK säljer av i USA

Glaxosmithkline har beslutat sälja sin fabrik för tillverkning av penicillin i USA. Köpare är det indiska generikaföretaget Dr Reddy:s Laboratories.

25 nov 2010, kl 18:25
0

Annons

I köpet ingår också de amerikanska rättigheterna till varumärkena Augmentin och Amoxil, som båda har generiska konkurrenter på den amerikanska marknaden.

Försäljningen ger
GSK möjlighet att fokusera på nya differentierade produkter säger företaget i ett uttalande. Men GSK behåller rättigheterna för de två preparaten på marknader utanför USA. Och för det indiska företaget är förvärvet av den amerikanska anläggningen betydande.Köpet en möjlighet att komma in på den amerikanska marknaden för Dr Reddy’s, som har sin huvudsakliga tillverkning i Indien. Generikaföretaget vill expandera på den amerikanska marknaden, den största generiska marknaden i världen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng