Dyrare med läkemedel i dansk handel

Det finns inget som tyder på att en liberaliserad apotekssektor innebär sänkta priser för kunderna. Tvärtom hävdar den danska Apotekarföreningen och lutar sig mot den senaste statistiken om prisutvecklingen.

25 nov 2010, kl 17:38
0

Annons

Det danska läkemedelsverket har nyligen offentliggjort prisutvecklingen för läkemedel som bara säljs på apotek och de som också säljs i detaljhandeln.
Siffrorna visar att totalt har priset på läkemedel som bara får säljas på apotek sjunkit med 33 procent jämfört med 2000, medan priserna för läkemedel som säljs både på apotek och i detaljhandeln istället stigit med 18 procent.
? Siffrorna visar att regeringen hade fel när man trodde att liberaliseringen skulle komma kunderna till godo. Utvecklingen visar istället att reglering av apoteksväsendet inte står i vägen för konkurrens på läkemedelsområdet, säger ordförande i Apotekerforeningen, Niels Kristensen i en kommentar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng