GSK lägger ned vaccin mot lungcancer

GlaxoSmithKline har nu stoppat alla kliniska försök med ett tänkt vaccin mot lungcancer.

2 apr 2014, kl 11:57
0

Beslutet kommer bara ett par veckor efter att GSK konstaterat att kandidaten MAGE-A3 i en fas III-studie inte visat på effekt för patienter med icke småcellig lungcancer, totalt sett. Då sade sig företaget fortfarande hysa förhoppningar om att finna förbättringar hos någon subgrupp av patienter.

Men det tycks företaget fått överge, bland annat för att det, enligt Reuters nyhetsbyrå, ansetts vara ett långskott det vill säga allt för osäkert för investerare.
Chefen för GSK Vacciner, Vincent Brichard, sade sig enligt nyhetsbyrån vara extremt besviken över resultatet.

Nu återstår hoppet att MAGE-A3 har effekt på melanom, även om man inte heller där sett några effekter totalt sett på sjukdomen. Men här ska man fortsätta leta subgrupper. Den kommersiella möjligheten vid en eventuell lansering mot melanom förväntas dock bara bli 20 till 30 procent jämfört med en behandling för lungcancer.

  
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng