Generikamodellen behöver utvecklas

Hur ser du på uppdraget?– Jag tycker att det är ett angeläget och spännande uppdrag. Speciellt nu är det viktigt med en branschförening på grund av omregleringen av apoteksmarknaden. Vilka frågor är viktiga för er just nu?– Just nu är det utvecklingen av kundmötet, i slutändan är det vi som ska se till att kunderna/patienterna […]

4 okt 2011, kl 16:05
0

Annons

Hur ser du på uppdraget?
– Jag tycker att det är ett angeläget och spännande uppdrag. Speciellt nu är det viktigt med en branschförening på grund av omregleringen av apoteksmarknaden.

Vilka frågor är viktiga för er just nu?
– Just nu är det utvecklingen av kundmötet, i slutändan är det vi som ska se till att kunderna/patienterna kan få och förstår sin medicin. Systemet med utbyte till generika är bra och sparar staten pengar. Däremot behöver själva modellen för hur utbytet går till utvecklas för att öka patientsäkerheten och underlätta arbetet på apoteken.
– En annan viktig fråga är att säkra tillväxten till det här spännande yrket. Som bransch har vi mycket att göra, bland annat att nå ut till gymnasieelever och förklara hur marknaden utvecklas vilket leder till ett dynamiskt yrke.

Vad fyller Sveriges apoteksförening för funktion?
– Vi är en del av kedjan från vården till att kunden/patienten får sin medicin. Vi är slutet av kedjan och tillför ett perspektiv som är viktigt att föra fram.

Hur kommer du att hinna med både din roll som vd i Apotek hjärtat och ditt ordförandeskap i Sveriges apoteksförening?
– Styrelsearbete är ett lagarbete. Vi är många som delar på arbetsuppgifterna. Dessutom har jag varit medlem i styrelsen sedan starten så jag är insatt i arbetet.

Finns det tillfällen du kan hamna i en intressekonflikt?
– Det tror jag inte. Som branschförening ägnar vi oss endast åt konkurrensneutrala frågor, och jag har än så länge inte märkt av några intressekonflikter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng