Gemensam gen bakom folksjukdomar

Forskare vid Centrum för Molekylär Medicin vid Karolinska institutet i Stockholm har visat att det finns en gemensam riskfaktor för sjukdomar som reumatism, MS och hjärtkärlsjukdom. De har identifierat en gen som länkar samman de autoimmuna sjukdomarna med hjärt-kärlsjukdom. Upptäckten visar på ett möjligt nytt användningsområde för statiner. De har visat sig kunna påverka aktiviteten […]

23 maj 2005, kl 11:20
0

Forskare vid Centrum för Molekylär Medicin vid Karolinska institutet i Stockholm har visat att det finns en gemensam riskfaktor för sjukdomar som reumatism, MS och hjärtkärlsjukdom. De har identifierat en gen som länkar samman de autoimmuna sjukdomarna med hjärt-kärlsjukdom.
Upptäckten visar på ett möjligt nytt användningsområde för statiner. De har visat sig kunna påverka aktiviteten i den nu upptäckta genen. Studien publicerades i nätupplagan av Nature Genetics den 10 april 2005.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng