Aktiviteten hos olika streptokinas varierar

En studie på 16 versioner av det propplösande läkemedlet streptokinas visar att det finns stora variationer i aktivitet, renhet och sammansättning mellan preparaten. Det mest anmärkningsvärda resultatet, menar forskarna, är den signifikanta skillnaden mellan angiven och visad aktivitet i majoriteten av preparaten. Enligt studien, som publicerades i European Heart Journal (2005;26:933-940), varierade aktiviteten mellan 20 […]

23 maj 2005, kl 11:13
0

Annons

En studie på 16 versioner av det propplösande läkemedlet streptokinas visar att det finns stora variationer i aktivitet, renhet och sammansättning mellan preparaten. Det mest anmärkningsvärda resultatet, menar forskarna, är den signifikanta skillnaden mellan angiven och visad aktivitet i majoriteten av preparaten. Enligt studien, som publicerades i European Heart Journal (2005;26:933-940), varierade aktiviteten mellan 20 och 107 procent.
Enligt det europeiska regelverket måste läkemedelsaktiviteten ligga inom 90 till 111 procent av det som uppges. Av de testade preparaten var det endast tre som uppfyllde kraven; Kabikinas, Streptase och Icikinase.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng