Annons

Fyra klarade antibiotikamål

Fyra landsting har lyckats att nå målet med att minska antibiotikaförskrivningen enligt regeringens patientsäkerhetssatsning.

26 okt 2012, kl 09:52
0

Annons

Smittskyddsinstitutet har utvärderat regeringens patientsäkerhetssatsning 2012. Resultaten visar att 20 av 21 landsting/regioner har genomfört uppdraget att verka för en ökad följsamhet till behandlingsrekommendationerna.

Fyra av landstingen har nått målet att minska antibiotikaförskrivningen enligt det uppsatta målet. Ytterligare fem landsting har minskat antibiotikaförskrivningen, men inte riktigt nått ändra fram. Målet var att antibiotikaförskrivningen mellan 1 oktober 2011 och 30 september 2012 skulle minska med 10 procent av mellanskillnaden mellan antal förskrivna recept per 1 000 invånare jämfört med samma period året innan och det långsiktiga målet med 250 recept per 1 000 invånare.

Regeringen hade avsatt 100 miljoner kronor till de landsting som minskat antibiotikaförskrivningen och arbetat för en ökad följsamhet till behandlingsrekommendationerna för vanliga infektioner i öppenvården. Socialstyrelsen beslutar om vilka landsting som får ta del av pengarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng