Foxfarmaci får ny delägare

Brittiska familjeföretaget Lexon UK Limited går nu in som delägare i den blivande svenska apotekskedjan Foxfarmaci AB. Lexon är en växande apoteksaktör i Storbritannien.

4 mar 2010, kl 14:09
0

Foxfarmacis VD, Fredrik Skepp, är mycket glad över att ha fått med Lexon i båten. Han vill inte berätta hur mycket kaptial Lexon går in med, men säger att Lexons grundare Nitin Sodah kommer att sitta med i Foxfarmacis styrelse.
? En stor del av uppgörelsen handlar om finansieringen av verksamheten. Men det hade vi kunnat ordna på ett annat sätt. Det är framförallt deras kompetens och erfarenhet som gör dem intressant för oss. De har stor erfarenhet av att starta och driva apotek i England, på en konkurrensutsatt marknad, säger Fredrik Skepp.

Foxfarmaci väntar på att få sitt it-system godkänt. Först därefter kan företaget få tillstånd att öppna sitt första apotek av Läkemedelsverket.
? Vi har alla pusselbitarna på plats. Efter en lång väntan och många jobbiga månader börjar vi äntligen se en ljusning; att vi kommer att bli en apotekskedja, säger Fredrik Skepp.

Just nu håller han på att anställa mer personal, framförallt apotekare. Han har redan två nya lägen för fler apotek klara och ett tredje är på gång.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng