Annons
Fortsatta medel till stöd för nyanlända farmaceuter

Fortsatta medel till stöd för nyanlända farmaceuter

Miljonanslag till Apotekarsocieteten för att stödja nyanlända farmaceuters etablering på arbetsmarknaden.

13 feb 2018, kl 11:44
0

Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten.

Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten.

Kommunikationsträning i yrkessvenska och olika e-utbildningar är de projekt som Apotekarsocieteten, i form av dess utbildningsverksamhet Läkemedelsakademin, nu fått så kallade främjandemedel för.

Totalt har Läkemedelsakademin, tillsammans med Sveriges Apoteksförening och Sveriges farmaceuter beviljats 4,8 miljoner kronor.

– Målet är att stödja och hjälpa nyanlända apotekare att få svensk legitimation. Det är så vi möjliggör för dem att kunna arbeta i sin profession på den svenska apoteksmarknaden, säger Karin Meyer, vd på Apotekarsocieteten i ett pressmeddelande.

Främjandemedlen är ett statsbidrag som fördelas av Arbetsförmedlingen på uppdrag av regeringen. Syftet är att främja särskilda insatser som syftar till att påskynda nyetablerade personers inträde på arbetsmarknaden.

Det här är fjärde året Läkemedelsakademin beviljas främjandemedel, och liksom förra året ska årets medel användas för att genomföra kommunikationsträning i yrkessvenska – nu med inriktning på receptexpedition.

Medlen ska också användas för att ta fram och utveckla e-utbildningar inom bland annat farmakoterapi, egenvård, naturläkemedel och expeditionsförfattningar. Utbildningarna riktar sig till personer som ska genomgå det kunskapsprov som Socialstyrelsen uppdragit åt Uppsala universitet att ta fram, för att ge farmaceuter med utländsk bakgrund svensk legitimation.

– Det känns väldigt bra att kunna bidra till att välutbildade farmaceuter kan få arbeta i Sverige samtidigt som vårt samhälle drar nytta av deras kompetens, säger Karin Meyer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng