Fortsatt vaccinering bara för äldre och riskgrupper
Foto: istock

Fortsatt vaccinering bara för äldre och riskgrupper

Folkhälsomyndigheten har publicerat nya rekommendationer för vaccination mot covid-19.

22 dec 2022, kl 15:26
0

Vaccineringen mot covid-19 för äldre och riskgrupper fortsätter även under 2023. Enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten bör personer som är över 80 år samt personer som bor på särskilda boenden för äldre ta två påfyllnadsdoser per år, en under våren och en inför höst-/vintersäsongen. Personer som är mellan 65 och 79 år samt yngre personer med riskfaktorer rekommenderas en dos per år inför höst-/vintersäsongen.

Rekommendationen gäller från och med 1 mars 2023, och tills vidare. Fram till dess gäller nuvarande rekommendationer.

För personer som är 64 år och yngre, och inte har medicinska riskfaktorer bedömer Folkhälsomyndigheten att skyddet mot allvarlig sjukdom och död är bra även fortsatt.

Folkhälsomyndigheten meddelar att antalet fall av covid-19 fortsatte att öka under vecka 50. Även spridningen av influensa och RS-virus ökar.

– Jag vill understryka vikten av att vaccinera sig mot covid-19 och influensa enligt gällande rekommendation för att minska risken för allvarlig sjukdom, säger Sara Byfors, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng