Annons

Fortsatt ökad försäljning

Läkemedelsförsäljningen fortsätter att öka jämfört med förra året. Det konstaterar Läkemedelsstatistik i sin sammanställning för augusti månad.

2 sep 2005, kl 18:51
0

Annons

TNF-alfahämmarna Enbrel, Remicade och Humira, faktor 8-läkemedlet Advate och cytostatikaläkemedlet Paxene tillhör de läkemedel som tillsammans med det receptfria sortimentet, står bakom försäljningsökningen under augusti månad.

Försäljningen under förra månaden uppgick enligt data från Läkemedelsstatistik till ungefär två miljarder, räknat i Apotekets inköpspris, AIP.
Det är en ökning med drygt sju procent jämfört med förra året.

Försäljningen har de senaste tolv månaderna ökat med drygt fyra procent, jämfört med föregående tolvmånadersperiod, och uppgick till 24,5 miljoner.

Läkemedelsstatistik tror att trenden kommer att fortsätta och räknade därför vid halvårsskiftet upp sin tidigare prognos. Nu tror man att försäljningen i år kommer att öka med 3,5 procent istället för tidigare 2,1 procent jämfört med 2004.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng