Annons

Forskningscentrum till Södertälje

Det medicinska forskningsinstitut som regeringen satsar på kommer att hamna i Södertälje. Förhandlingar om att ta över Astrazenecas lokaler pågår.

17 sep 2012, kl 13:52
1

När regeringen i förra veckan presenterade delar av forskningspropositionen stod det klart att runt 100 miljoner ska gå till att bygga upp ett nytt medicinskt forskningscentrum i. Detta kommer att hämna i Södertälje och troligen i Astrazenecas gamla lokaler. I alla fall om Lars Leijonborg, regeringens samordnare för nedläggningen av företagets forskning i Södertälje, får som han vill.

Lars Leijonborg säger till Svenska Dagbladet att han är optimistisk till att få tillgång till lokaler och utrustning, men också personal från Astrazeneca. Det statliga institutet SP ska vara huvudman för det nya forskningsinstitutet och fungera som en länk mellan den akademiska forskningen och näringslivet vad gäller utvecklingen av nya läkemedel.

Södertälje kommun ska också inleda samarbete med Uppsala innovation center som arbetar med att få nystartade företag att komma igång med sin verksamhet.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer