Forskarutbildning i medicin kan bli bättre

Endast 14 procent av doktoranderna i medicin fortsätter som forskare
vid universiteten och högskolorna efter disputationen. Högskoleverket
rapporterar att behovet av forskarutbildade i medicin måste analyseras.

25 apr 2008, kl 11:52
0

I en utvärdering av Högskoleverket konstateras att forskarutbildningarna i medicin, vårdvetenskap och farmaci håller en god kvalitet men att de behöver profileras och få ett tydligare innehåll. Doktorandstudierna upplevs idag ha ett lågt meritvärde för många som kombinerar forskarstudierna med anställning inom hälso- och sjukvården.

En analys av behovet av forskarutbildade i medicin behöver genomföras av både regeringen och de utbildningsansvariga, menar Högskoleverket. Resultatet skulle kunna ge en uppfattning om hur många som bör antas till doktorandstudier.

Forskarutbildning inom områdena medicin, vårdvetenskap och farmaci finns vid universiteten i Göteborg, Linköping, Lund, Umeå, Uppsala och Örebro samt vid Karolinska institutet och Malmö högskola.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng