Före detta Astraforskare fick nya jobb

Tre år efter att Astrazeneca lade ner forskningen i Södertälje har 85 procent fått nya jobb.

4 mar 2015, kl 16:31
0

Drygt 1300 personer blev i februari 2012 av med jobbet när Astrazeneca avvecklade företagets forskningsverksamhet i Södertälje. En del av dem fick avtalspension och drygt 1000 personer fick hjälp av Trygghetsrådet, TTR, med att hitta en fortsättning på arbetslivet.

Trygghetsrådet är en icke vinstdrivande stiftelse som ägs av arbetsgivarförbunden inom Svenskt Näringsliv och fackförbunden inom PTK.

Tre år senare visar en sammanställning att bland dem som varit aktivt arbetssökande har 85 procent hittat ett nytt jobb, varav 71 procent med en tillsvidareanställning.

Nio procent har startat företag och fem procent har studerat längre än sex månader.

Däremot har 55 procent lika eller högre lön än tidigare vilket är sämre än vad deltagare hos Trygghetsrådet brukar ha då 70 procent är det vanliga nivån. Att många gått över till offentlig sektor kan vara en anledning till den lägre lönenivån.

Något stort tapp på kompetens till utlandet såg man inte då bara totalt 43 personer flyttat från landet.

Vid slutet av 2014 var 55 personer fortfarande aktivt arbetssökande med TTRs stöd utav de 1028 som från början ville ha ett nytt jobb.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng