För dyrt i Storbritannien

Bröstcancermedlet Kadcyla tycks inte bli en del av behandlingen i Storbritannien.

12 aug 2014, kl 08:47
0

Det är det brittiska prioriteringsinstitutet NICE som anser att det pris som företaget Roche begärt för Kadcyla, (trastuzumab emtansin) blir för högt för att göra behandlingen allmänt tillgänglig i den brittiska sjukhusvården. 

Enligt NICE blir kostnaden för behandling med Kadcyla cirka 800 000 kronor per patient baserat på det officiella listpriset.  Och den rabatt som Roche ska ha erbjudit är enligt NICE så liten att den inte påverkar beslutet.

I en kommentar på NICE hemsida säger institutets direktör Andrew Dillon att man är mycket besviken över att Roche inte kunde visa större flexibilitet. Enligt Andrew Dillon låg Roches krav långt över det som NICE betraktar som kostnadseffektivt för cancerläkemedel.
Roche säger i en kommentar att man ska försöka få beslutet omprövat. 

I Sverige är behandlingen rekommenderad efter att NLT-gruppen vid Sveriges Kommuner och Landsting erbjudits ett hemligt lägre pris än den av TLV beräknade kostnaden på cirka 950 000 kronor per kvalitetsjusterat levnadsår.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng