Fokus på digitalisering och e-hälsa
Foto: Region Gotland

Fokus på digitalisering och e-hälsa

I år är antalet evenemang i Almedalen rekordmånga. Nytt för i år är ämnet digitalisering och stort fokus ligger på e-hälsa.

21 jun 2016, kl 08:42
0

Almedalen 2016

Almedalsveckan i Visby pågår i år den 3-10 juli och det officiella programmet fylls på efterhand med evenemang till och med veckans sista dag.

Almedalsveckan i Visby på Gotland fortsätter att växa. Hittills är 3 715 evenemang anmälda till årets Almedalsvecka och vissa ämnen ökar mer än andra, berättar Jenny Sander, koordinator för Almedalsveckan.

– Vård- och omsorg har alltid varit det största området och så är det även i år med 9,5 procent av alla evenemang. Ämnen som har ökat är bland annat barn och ungdom och klimat- och miljöfrågor, säger Jenny Sander.

År 2014 och 2015 var antalet programpunkter, där läkemedel ingick, 39 respektive 40 och i år är antalet programpunkter med läkemedel hittills 55 stycken. Dock är antalet evenemang totalt också fler i år jämfört med de två tidigare åren.

Totalt har arrangörer för runt 500 evenemang angett vård och omsorg som tema och ett helt nytt tema för i år är digitalisering.

– I år finns många evenemang kring e-hälsa på olika sätt. Ett exempel är hur yrken i sig, men också inom vården, förändras i och med digitalisering, säger Jenny Sander.

Totalt är det i år 1 700 arrangörer som håller olika evenemang på ungefär 300 olika platser runt om i Visby.

Förberedelserna inför Almedalsveckan pågår för fullt och hela programmet har precis lämnats för tryck. Appen och webbplatsen fylls på med nya evenemang till och med Almedalsveckans sista dag.

Två år i rad har antalet unika besökare varit runt 35 000 och Jenny Sander tror att det kan bli något fler i år.

– Vi har en något ökad kapacitet på flyg och en till färja, så att resorna hit kan bli fler. Dessutom har bostadsmarknaden lättat upp lite i och med att fler gotlänningar hyr ut sina lägenheter och stugor, säger Jenny Sander.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng