Fler kan få subventionerat Reductil

Subventionen för viktminskningsläkemedlet Reductil har utvidgats. Det ingår nu i högkostnadsskyddet för patienter med ett BMI på minst 28 som också lider av diabetes eller blodfettsrubbningar.

8 jan 2008, kl 11:08
0

Läkemedelsförmånsnämnden, LFN har utökat subventionen för viktminskningsläkemedlet Reductil (sibutramin). Det är sedan årsskiftet subventionerat för alla patienter med ett BMI (Body Mass Index) på minst 28 och som samtidigt har diabetes typ 2 eller höga blodfetter.
Tidigare ingick läkemedlet i högkostnadsskyddet enbart för patienter med ett BMI på minst 28 om de samtidigt hade diabetes typ 2.Subventionen gäller också för feta patienter; ett BMI på minst 35.

Företaget Abbott hade ansökt om generell subvention, det vill säga att läkemedlet skulle subventioneras för alla patienter med godkänd indikation som är ett BMI på minst 30 eller på minst 27 om patienten samtidigt lider av diabetes eller dyslipidemi. Något LFN alltså avvisade.

Genom ändringen
gäller nu samma subvention för Reductil som för viktreduktionsmedlet Acomplia. Eftersom företaget sänkt priset på Reductil är det nu ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med Acomplia anser LFN.
För båda läkemedlen gäller att de ska förskrivas när patienten inte svarar på viktminskningsprogram utan farmakologisk behandling.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng