Annons

Fler förfalskade läkemedel

Antalet beslagtagna piratkopierade och förfalskade produkter i EU var
betydligt lägre förra året jämfört med 2006, enligt en rapport från EU-kommissionen. Men bara totalt sett. Beslaget inom
läkemedelssektorn steg dramatiskt, med över 50 procent.

20 maj 2008, kl 12:11
0

Statistik från EU-kommissionen visar att 79 miljoner piratkopierade och förfalskade produkter beslagtogs i EU år 2007. Året dessförinnan låg siffran på 128 miljoner. Men minskningen skedde i cigarett- och cd/dvd-sektorn. På alla andra områden sågs istället en ökning. Bland annat hade antalet beslagtagna förfalskade läkemedelsprodukter ökat med 51 procent.

Schweiz, Indien och Förenade Arabemiraten är de länder som står för den största exporten av förfalskade läkemedel. EU:s skatte- och tullkommissionär Laszlo Kovacs säger i ett pressmeddelande att han välkomnar ett nära samarbete mellan industrin och tullen för att kunna stoppa misstänkta varusändningar med förfalskade varor innan de försvinner på den interna marknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng