Annons

FDA godkänner studier från djurdata när tester på människor är oetiskt

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA ändrar sina föreskrifter så att det kan räcka med djurstudier för att godkänna vissa läkemedel och biologiska produkter.De nya reglerna gäller från slutet av juni.

5 jun 2002, kl 13:57
0

Ändringarna har gjorts för att läkemedel och biologiska produkter tänkta att minska eller förebygga allvarliga eller livshotande tillstånd ska kunna godkännas. Djurstudier ska räcka när tester på människor inte är etiska eller genomförbara.
Skälet till ändringen är att myndigheten vill underlätta möjligheterna att snabbt ta fram produkter som kan skydda och behandla individer som utsatts för giftiga substanser eller organismer.
Förslaget har diskuterats sedan hösten 1999 men aktualiserades förstås i och med terrorataccken i höstas.
– Terrorattacken underströk hur viktigt det var med en förändring av reglerna säger en talesman för FDA, dr Lester M. Crawford.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng