Farmacevtföretagarna rustar för omregleringen

Farmacevtföretagarna erbjuder nu intresserade apoteksentreprenörer ett avtal för att stötta dem på den omreglerade marknaden. Avtalet är ett sätt att stärka Farmacevtföretagarna inför förhandlingar med Omstruktureringsbolaget.

3 mar 2009, kl 17:44
0

Farmacevtföretagarna bildades i somras av Sveriges Farmacevtförbund för att ta tillvara egenföretagarnas intressen på den omreglerade apoteksmarknaden. Hur många och vilka apotek som kommer att säljas till småföretagare är inte klart. Enligt lagförslaget är tanken att upp till 200 av de apotek som blir kvar i statens ägo ska säljas till småföretagare och att dessa ska ligga under ett statligt paraplyföretag som till en början kommer att vara ägare. När de mindre apoteksentreprenörerna har etablerat sig är det meningen att de ska kunna köpa ut sitt eller sina apotek.

Liksom all övrig utförsäljning kommer den här processen att skötas av Omstruktureringsbolaget, OAB. Farmcevtföretagarna var redan tidigt kritiska mot regeringens modell för småföretagare och vill själva vara med och lägga bud på de 200 apoteken som är ämnade till entreprenörer. De har startat ett handlarkooperativ och skickat ut ett prospekt där de beskriver sin vision av framtiden. Intresserade apotekare kan redan nu skriva på ett avtal för att blir verksamma inom ramen för Farmacevtföretagarna.

I avtalet erbjuds intresserade apotekare hjälp med banklån. De kommer också att erbjuda entreprenörer som ansluter sig till dem juridisk rådgivning, gemensamma it-stöd och hjälp med inköp och distribution av varor. I sitt nyhetsbrev skriver Farmacevtföretagarna att de genom detta vill öka sin förhandlingsstyrka gentemot tänkbara finansiärer och OAB.

 Eftersom omständigheterna är så pass oklara kan Farmacevtföretagarna inte garantera att de planer som beskrivs i prospektet verkligen kan bli av. Inte heller kan de garantera att de som tecknar avtal verkligen kommer att få möjlighet att driva apotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng