Annons

Falska doktorer på nätapotek

Euroclinix, Europas största distributör av läkemedel på nätet, far med osanning när man hävdar att man har läkare som förskriver medicinerna. Det hävdar den danska nättidningen 24 timer.

4 sep 2012, kl 10:24
2

Euroclinix säljer receptbelagda läkemedel över hela Europa

Enligt nättidningen ljuger Euroclinix om sina läkare. I verkligheten är det farmacevter som förskriver läkemedlen, enligt den danska nättidningen. Tidningen hävdar i sin artikel att de två som skriver ut recept till danska kunder inte är läkare utan farmacevter, en yrkesgrupp som inte har förskrivningsrätt.

När tidningen kontrollerade Euroclinix uppgift om de namngivna förskrivarna fann man att de inte fanns registrerade i det officiella läkarregistret, däremot i registret över farmacevter. Att farmacevter skriver ut recept bryter mot såväl den danska som brittiska lagen. Enligt en jurist i läkemedelsfrågor är det därför möjligt för de danska myndigheterna att förbjuda Euroclinix marknadsföring i Danmark. De danska hälsovårdsmyndigheterna har nu kontaktat de brittiska myndigheterna för att undersöka om verksamheten är olovlig.

Även det svenska Läkemedelsverket har tidigare undersökt möjligheterna att få stopp på Euroclinix verksamhet. Men utan att lyckas.

Euroclinix startade sin verksamhet 2004 i Storbritannien. Idag diagnosticerar och förskriver företaget läkemedel till patienter i hela Europa. Euroclinix är idag Europas största distributör av receptbelagda läkemedel på nätet.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Låg nivå på källgranskningen här. Varför söka efter farmacevter i ett register över farmacevter när man ska få fram läkare? Klart de inte blir rätt då. Sök efter läkarna så blir de nog rätt ska du se.

  2. Står det inte i artikeln att man FÖRST kollade i läkarregistret och när man inte fann dem där kollade man i farmaceutregistret?
    Det är inte lätt att granska alla texter o källor..