Annons

Fackhandelskedja startar Ögonapoteket

Med ett shop-in-shopkoncept kommer den fristående
fackhandelskedjan Synologen erbjuda receptfria läkemedel för ögon- och
synhälsa. Hos 95 optiker runt om i landet finns redan avdelningarna
klara.

7 sep 2009, kl 13:05
0

I helgen har dagstidningsläsare mötts av stora annonser för nystartade Ögonapoteket. Bakom satsningen ligger Synologen, en detaljistgruppering för optiker med 122 medlemsbutiker i landet.

I 95 av dessa finns nu en särskild avdelning som från den 1 november kommer att erbjud receptfria läkemedel för ögon- och synvård.  Men redan idag finns egenvårdsprodukter och kosttillskott i hyllorna.
– Vi kommer att erbjuda kunderna kompetent rådgivning vad gäller allting som har med ögat att göra, säger Thomas Elfsberg, vd för Synologen.

I nuläget finns inga planer på att göra Ögonapoteket till ett fullsortimentsapotek. I de butiker där konceptet finns kommer kunderna att erbjudas ett urval av receptfria produkter som tårersättningsmedel och antihistaminer.
– I våra butiker finns kompetens i form av legitimerade optiker som kan ge råd inom ögonområdet som inte alltid finns att få på vanliga apotek. Vi kommer inte att vara experter på smärtlindring men vi kommer definitivt att vara det inom ögonområdet där vi erbjuder en koppling mellan tjänst och varor, säger Thomas Elfsberg.

Ögonapoteket kommer inte att ha egna fristående lokaler utan vara integrerade i Synologens medlemsbutiker. Tanken är inte att konkurrera med de stora kedjorna utan att nå ut till sin specifika kundgrupp enligt Thomas Elfsberg.