Facebook sprider information om organdonation

Den som är organdonator kan nu berätta det på ett enkelt sätt via Facebook. Företaget hoppas att det kan hjälpa att rädda liv.

2 maj 2012, kl 12:03
0

Den sociala nätverkstjänsten Facebook meddelade på tisdagen att det nu går att dela organdonatorstatus på sin tidslinje. Facebook har fler än 900 miljoner användare och företaget hoppas nu att problemet med organbrist kan uppmärksammas och medvetenheten ökas.

Funktionen är ännu inte tillgänglig i Sverige, men kan användas ibland annat USA och Storbritannien. Användarna måste dock också registrera sig som donator hos de nationella donationsregistren.

Donationsrådet i Sverige arbetar bland annat med Facebook för att nå allmänheten med kunskap och öka medvetenheten om organdonationer.
– Det är jättebra att det pratas om donationer, säger Charlotte Möller, utredare i donations- och transplantationsfrågor vid Socialstyrelsen, som ännu inte hunnit ta ställning till Facebooks initativ.

I Sverige fanns 1 496 737 personer registrerade i Donationsregistret den 29 mars i år, och 775 personer väntade på ett nytt organ den 1 april.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng