Få kollar apotekens lagersaldo

Att kontrollera ifall medicinen finns på apoteket har hittills lockat få kunder.

5 maj 2015, kl 11:13
0

Sedan ett år tillbaka är det möjligt att på nätet undersöka ifall en specifik medicin finns på apoteket eller om man måste beställa varan i förväg.

Tjänsten är framtagen i ett samarbete mellan Lif och Sveriges apoteksförening. Sökningen görs via sajten Fass.se som förra året hade 48 miljoner besök. Tre procent av alla dessa besök klickade sig vidare för att kontrollera lagersaldot vilket motsvarar 1,5 miljoner sökningar.

Att få sökningar görs kan bero på att få känner till tjänsten, vilket man vill ändra på.

– Vi ser även trender i samhället i övrigt som visar att fler och fler läser på och kollar lagerhållning innan de ger sig iväg till en butik för att handla sin vara. Vi tror därför att tjänstens betydelse kommer att öka framöver och hoppas att det genomförs fler än 1,5 miljoner sökningar kommande år, säger Kristina von Sydow, som är chef för Fass, i ett pressmeddelande.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng