Ewa Lundborg ny chefredaktör för LMV

Läkemedelsvärldens chefredaktör Fredrik Hed och redaktionschef Nils Bergeå lämnar tidningen. Ny chefredaktör är Ewa Lundborg, apotekare och medicinjournalist.

7 dec 2006, kl 17:02
0

Annons

Läkemedelsvärldens chefredaktör Fredrik Hed har sagt upp sig och slutade den 1 december. Istället tillträder han en nyinrättad tjänst som PR-chef på Roche, placerad på deras informationsavdelning, efter årsskiftet.

Läkemedelsvärldens redaktionschef Nils Bergeå slutar också på tidningen och blir istället chef för den medicinska redaktionen på Dagens Medicin. Han finns dock kvar på Läkemedelsvärlden under delar av januari, och börjar på Dagens Medicin i slutet av samma månad.

Ny chefredaktör för Läkemedelsvärlden och Allt om Läkemedel blir Ewa Lundborg, som tidigare varit ansvarig redaktör för Allt om Läkemedel. Hon är apotekare och journalist, och har gedigen erfarenhet både från apotek och läkemedelsindustri. Ewa tillträdde sin nya befattning den 1 december.

– Det här är en riktigt spännande utmaning och jag ser fram emot att fortsätta den påbörjade utvecklingen av Läkemedelsvärlden. Jag har många idéer men väntar lite med att gå ut med dem officiellt. Det kommer att märkas i tidningen under 2007, säger Ewa Lundborg.


Fotnot: Denna information har tidigare offentliggjorts på denna webbplats, men återpubliceras på grund av många frågor.