Annons
EU-nätverk bjuder in till designtävling om AMR
Hiv-/aidssymbolen röda bandet skapades 1991.

EU-nätverk bjuder in till designtävling om AMR

Behövs en symbol som alla kan bära för att visa sitt engagemang i kampen mot antibiotikaresistens?

29 nov 2019, kl 11:00
0

Annons

EU-nätverket Joint action antimicrobial resistance and healtcare-associated infections, EU-Jamrai, bjuder in till en pristävling om att designa en symbol som representerar antibiotikaresistenshotet. Tanken är att en sådan symbol kan få mer fart på det globala opinionsbildande och kunskapsspridande arbetet i antibiotikaresistensfrågan.

Som förebild lyfter EU-Jamrai fram det röda bandet som skapades 1991 som en symbol för arbetet mot hiv/aids. Tävlingsuppgiften är alltså inte att skapa en logotyp utan att designa en symbol som kan bäras av ”vem som helst, var som helst”. Det ska enligt tävlingsstatuterna också vara något som kan tillverkas hemma.

Ytterligare ett kriterium är att symbolen på något sätt ska återge One health-tanken, det vill säga att antibiotikaresistens måste bekämpas med ett helhetsperspektiv som omfattar humanhälsa, djurhälsa och miljöaspekter.

Om inspirationen och idérikedomen rinner till är det bara att skicka in sin idé eller sina idéer (max två per tävlande) via ett formulär på EU-Jamrai:s webbplats. Tävlingen är bara öppen för privatpersoner.

Deadline är 31 mars 2020. Sedan ska en jury bestående av sakkunniga utse det vinnande bidraget som belönas med 2 000 euro och en utmärkelse som ska delas ut i sommar.