Epilepsimedel istället för svampmedel

En receptarie i Skåne expedierade Lamictal i stället för Lamisil. Patienten intog fel läkemedel under nio dagar och drabbades av allvarliga biverkningar och fick behandlas på sjukhus under fem dagar. Enligt Socialstyrelsen har receptarien valt fel läkemedel vid registrering och har inte med tillräcklig noggrannhet kontrollerat receptet mot burkens etikett. Receptarien underlät att kontakta förskrivaren, […]

14 apr 2005, kl 16:58
0

Annons

En receptarie i Skåne expedierade Lamictal i stället för Lamisil. Patienten intog fel läkemedel under nio dagar och drabbades av allvarliga biverkningar och fick behandlas på sjukhus under fem dagar. Enligt Socialstyrelsen har receptarien valt fel läkemedel vid registrering och har inte med tillräcklig noggrannhet kontrollerat receptet mot burkens etikett. Receptarien underlät att kontakta förskrivaren, utan expedierade ett recept, som enligt eget yttrande var ofullständigt och otydligt vad avser receptets styrkeangivelse. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd tilldelar receptarien en varning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng