Annons
EMA drar ned för att klara Brexit-flytten
Ny lämnar EMA lokalerna på Canary Wharf i London. Myndigheten kommer dock fortfarande att behöva hyra för dem i 20 år till.

EMA drar ned för att klara Brexit-flytten

Oväntat stor personalflykt p.g.a. flytten bidrar till att EMA temporärt måste dra ned på sin verksamhet.

14 aug 2018, kl 13:39
0

I mars 2019 flyttar den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, från London till Amsterdam. Flyttbeslutet beror på Storbritanniens utträde ur EU. Förberedelserna för flytten pågår för fullt samtidigt som många medarbetare som inte vill följa med till Nederländerna nu lämnar myndigheten. Dessutom kan 135 personer timanställda inte längre arbeta för EMA på grund av arbetsrättsliga regler i Nederländerna.

Sammantaget räknar myndigheten därför nu med en personalförlust på cirka 30 procent, vilket är mer än tidigare prognoser sagt.

För att klara kärnverksamheten som läkemedelstillsyn och godkännande av nya läkemedel trots flytt och personalförlust drar EMA nu tillfälligt ned på sin verksamhet. Bland annat kommer utveckling och översyn av riktlinjer att påverkas liksom publicering av klinisk data och arrangemang av intressentmöten.

Förändringarna träder i kraft senast 1 oktober.

EMA har också startat en satsning för att rekrytera och utbilda ny personal.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng