Det offentliga Sverige avgörande för e-hälsa

Ska Sverige vara ledande inom e-hälsa? I sådana fall är det hög tid att bestämma sig för det, skriver Lars Dagerholt i ett nytt blogginlägg.

10 nov 2016, kl 11:23
0

Inom e-hälsa finns utrymme för sann innovation – där två tvärvetenskapliga områden korsbefruktas och skapar nya möjligheter till patientnytta. I Sverige har vi en god position inom båda dessa områden: it och medicin.

I det offentliga Sverige kan vi välja att stödja denna utveckling. Eftersom sjukvården och medicinsk forskning och utveckling till stor del sker inom ramen för offentlig verksamhet behöver vi vara engagerade. Annars löper vi risken att se på när vi förlorar ledartröjan.

Vi har i dag framgångsrika svenska exempel inom telekommunikation och hälsa men om vi kommer att behålla vårt försprång gentemot resten av världen beror på hur vi inom det offentliga Sverige väljer att agera.

Läs hela Lars Dagerholts blogginlägg här.

Missa heller inte temakvällen Våga satsa på e-hälsa den 17 november i Apotekarsocietetens bibliotek. Läs mer och anmäl dig här.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng