Annons

De nya dossystemen godkända

Med bara några veckor till godo har de båda nya systemen som Svensk Dos och Apotekstjänst ska använda för dosleveranser godkänts.

3 maj 2013, kl 09:15
0

Annons

Den 10 maj kommer Svensk Dos att ta över dosleveranserna i Region Skåne. Nu har dosexpedieringssystemet Candos som den privata dosleverantören ska använda fått godkänt av Apotekens Service. 

Candos har utvecklats av Canella IT, och systemet har testkörts av Apotekens Service sedan i mars. 
– Candos är navet i Svensk Dos IT-stöd och godkännandet från Apotekens Service AB är fundamentalt, säger Per Manell, styrelseordförande i Svensk Dos, i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan godkändes Vismas system Pharmados som ska användas av Apotekstjänst för dosleveranserna i Västra Götaland, Halland och den så kallade Sjuklövern som består av Sörmland, Örebro, Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Västmanland. Det systemet kommer att börja användas under andra hälften av maj för cirka 90 000 dospatienter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng