Cytostatika påverkar hjärnan långsiktigt

Kemoterapi orsakar förändringar i hjärnans metabolism och blodflöde som kan finnas kvar tio år efter avslutad behandling. Det visar en studie vid University of California, Los Angeles i USA. Forskarna menar att det förklarar varför många som överlever cancer drabbas av olika symtom som förvirring, koncentrationsstörningar och svårigheter att göra flera saker samtidigt. Studien, som […]

23 okt 2006, kl 15:52
0

Annons

Kemoterapi orsakar förändringar i hjärnans metabolism och blodflöde som kan finnas kvar tio år efter avslutad behandling. Det visar en studie vid University of California, Los Angeles i USA. Forskarna menar att det förklarar varför många som överlever cancer drabbas av olika symtom som förvirring, koncentrationsstörningar och svårigheter att göra flera saker samtidigt.
Studien, som förhandspublicerades på hemsidan till Breast Cancer Research and Treatment den femte oktober, är den första som har kunnat knyta dessa symtom till rent fysiologiska förändringar i hjärnan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng