Chris Viebacher ny vd för Sanofi

Bara några dagar efter meddelandet om att han lämnar chefsjobbet på GlaxoSmithkline blev det klart att Viebacher tar över som vd på franska Sanofi-Aventis. Han tar över efter Gerard le Fur den första december i år.

12 sep 2008, kl 13:05
0

Gerard le Fur lämnar sitt uppdrag efter bara 18 månader på posten och en av anledningarna uppges vara att stämningen mellan honom och styrelseordförande Jean-Francois Dehecq inte har varit den bästa. Dessutom har två av företagets största aktieägare, oljejätten Total och kosmetikaföretaget L´Oreal, sagt att de inte längre har le Furs förtroende.

Från Sanofi skriver man i ett pressmeddelandeatt läkemedelsindustrin står för många stora utmaningar och att ett byte av nyckelpersoner är en del av en nödvändig strategi.  Man skriver också att Le Fur kommer att arbeta kvar i företaget.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng