Celecoxib verksamt vid barncancer

Neuroblastom är den vanligaste tumörtypen hos barn. Forskare vid Karolinska Institutet har nu visat att det antiinflammatoriska läkemedlet celecoxib kan hindra utvecklingen av sjukdomen och bidra till en effektivare behandling. I en studie som publicerades i Clinical Cancer Research visade John Inge och medarbetare att celecoxib har en hämmande verkan på tumörutvecklingen hos råttor. Substansen […]

21 feb 2007, kl 15:41
0

Neuroblastom är den vanligaste tumörtypen hos barn. Forskare vid Karolinska Institutet har nu visat att det antiinflammatoriska läkemedlet celecoxib kan hindra utvecklingen av sjukdomen och bidra till en effektivare behandling.
I en studie som publicerades i Clinical Cancer Research visade John Inge och medarbetare att celecoxib har en hämmande verkan på tumörutvecklingen hos råttor. Substansen visade sig också kunna förstärka effekten av olika cytostatika.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng