Brittiska apotekare får tillgång till journaler

I ett pilotförsök ska apotekare på öppenvårdsapotek i England få möjlighet att ta del av patienternas journaler.

13 jun 2014, kl 09:22
0

Apotekarna ska få tillgång till delar av patientjournaler. iStockphoto.

Projektet leds av den brittiska hälsovårdsmyndigheten NHS engelska del och kommer att omfatta runt 100 enheter. Om försöket visar sig lyckat är tanken att det kommer att implementeras i hela England, rapporterar Pharmaceutical Journal.

NHS kommer att välja ut ett antal intresserade apotek som ska delta i piloten och planen är att projektet ska börja senast under oktober i år. Det handlar om vissa delar av patientjournalerna som kommer att kunna bli möjliga för apotekarna att ta del av.

Projektet är en del av NHS satsning Call to action där man adresserat olika delar av hälso- och sjukvårdssektorn för att ta reda på hur den brittiska vården kan förbättras. Enligt NHS har frågan om apotekares tillgång till journaler varit en av de som fått störst gehör.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng