Annons

Brist på Effortil

Läkemedlet Effortil som används mot ortostatisk hypotension är slut i Sverige. Läkemedelsverket rekommenderar licensförskrivning.

14 nov 2014, kl 08:25
2

Annons

Effortil som innehåller etilefrin är restnoterat och nästa leverans beräknas tidigast komma under mitten av 2015.

Under 2013 förskrevs preparatet till 3353 patienter. Indikationen är symtomgivande ortostatisk hypotension som är blodtrycksfall vid uppresning från liggande till sittande samt från sittande till stående ställning.

Läkemedelsverket rekommenderar förskrivare att kontakta apotek för att få vägledning för att ansöka om licens för läkemedel som är godkänt i annat land.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Katastrof!!!! Utan Effortil är jag ett hjälplöst vrak. Saknar anhöriga som ev. skulle ta hand om mig.

  2. Effortil är ett effektivt läkemedel vid behandling av ortostatism, som förekommer
    i alla åldrar speciellt i kombination med demenssjukdom. Ortostatism är inte sällan en läkemedelsbiverkan. Jag har som läkare mångårig erfarenhet av Effortil och beklagar att medlet inte finns tillgängligt på våra apotek. Licensförskrivning är inte ett fullgott alternativ.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng