"Brådskande gynna antibiotikautveckling"

Enligt en rapport från nätverket React som publiceras idag är brådskande åtgärder nu nödvändiga för att främja utvecklingen av antibiotika.

12 dec 2005, kl 17:29
0

Annons

Den intervjubaserade rapporten, som delvis tidigare refererats av Läkemedelsvärlden (se länk i högermarginalen), måste regeringar och myndigheter nu ingripa med särskilda åtgärder för att främja den jämförelsevis stagnerande utvecklingen av antibiotika. I studien utfrågades sakkunniga forskare, läkare, myndighetspersoner och industriföreträdare.

React är internationellt nätverk av personer och organisationer som verkar för att begränsa resistensutveckling och stödja utvecklingen av antibiotika.

Vissa av de utfrågade föreslog att man bör förändra dagens marknadsstrukturer genom forskningsinvesteringar, undanröjande av hinder för innovation och bättre belöningar för reellt nyskapande. Vissa pekar på ett ökat samarbete mellan offentlig och privat sektor som en väg att gå.

En EU-konferens med fokus på antibiotikafrågan pågår för närvarande på det brittiska hälsodepartementetets initiativ.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng