Botox mot tennisarmbåge

Med botoxbehandling kan patienter med tennisarmbåge både få en förbättrad armfunktion och mindre smärta.

31 aug 2010, kl 10:58
2

Långtidssjuka som drabbats av så kallad tennisarmbåge fick såväl mindre ont som bättre funktion av behandlingen, enligt Örebroforskaren Eva Oskarsson.

Hennes studie
visar att de här patienterna har ett sänkt blodflöde i sträckmuskeln som man vet är engagerad vid tennisarmbåge. Det sänkta blodtillflödet i muskelvävnaden minskar tillförsel av syre och näringsämnen liksom borttransporten av slaggprodukter vilket bidrar till smärtan.

Det sänkta blodtillflödet tros vara orsakat av att patienten har svårt att slappna av i muskeln vilket krymper utrymmet för blodkärlen. Botox som ger en övergående förlamning i muskeln blir en hjälp att slappna av, blodkärlen får utrymme och blodflödet ökar igen. Enligt forskaren har den positiva effekten visat sig hålla upp till tolv månader efter behandlingen.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng