Annons

Bok om äldrediskriminering

Nu släpps en bok av apotekaren och läkemedelsprofilen Lars G Nilsson som hastigt avled i april. Boken tar upp åldersdiskriminering och beskriver begreppet ålderism.

20 maj 2014, kl 08:31
0

Lars G Nilsson tar upp ämnet äldrediskriminering i sin bok.

Boken ”Det hade inte hänt mig om jag var yngre” som ges ut av Apotekarsocieteten, beskriver hur människor särbehandlas negativt på grund av sin ålder. Lars G Nilsson som ligger bakom boken hade ett stort engagemang i läkemedelsfrågor och speciellt kopplat till äldre. I boken tar han upp begreppet ålderism – äldrediskriminering, ur olika samhällsaspekter.

Ett kapitel ägnar Lars G Nilsson åt just läkemedelsbehandling av äldre och tar upp problem med bland annat för många läkemedel och olämpliga läkemedel.
– Ålderism påverkar också äldres läkemedelsbehandling. Äldre får för många läkemedel, olämpliga läkemedel och resultatet av behandlingen följs inte upp. Det beror till stor del på bristande engagemang för de äldres situation, det vill säga ålderism, har Lars Nilsson sagt tidigare.

I boken lämnar han också tips på hur man som äldre kan påverka och förbättra sin situation genom att till exempel ta del av tjänster som erbjuds av apoteken eller göra en läkemedelsgenomgång hos läkaren.

Lars G Nilsson var vid sin bortgång sakkunnig i läkemedelsfrågor vid Sveriges Pensionärsförbund, SPF och hade tidigare varit chef för den farmaceutiska verksamheten inom dåvarande Apoteksbolaget och vd för Apotekarsocieteten. Han avled hastigt i en olycka i april.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng