Annons

BMJ-tidningar gratis till världens fattigaste länder

British Medical Journal publicerar 23 specialtidskrifter inom det medicinska området. Dessa släpps nu gratis till de 100 fattigaste länderna i världen.

15 feb 2002, kl 17:41
0

Annons

BMJ:s specialisttidningar, såsom Gut, Heart och Thorax, släpps helt fria på internet till alla som bor i världens 100 fattigaste länder. Länderna utgör en majoritet av världens befolkning, skriver tidningens chefredaktör Richard Smith.

Det är länder som betecknas låginkomst- och lågmellaninkomstländer som omfattas och innefattar bland andra Eritrea, Ukraina, Afghanistan, Zambia, Iran, Sri Lanka och Cuba.

I ett pilotprojekt har tidningarna varit tillgängliga för de 50 fattigaste länderna men utökas alltså nu. Samtidigt är BMJ noga med att påpeka att man inte är ensamt om denna generositet, samt att kritiker undrar hur mycket gott det egentligen gör när tillgången till internet i dessa länder är låg. BMJ menar att tillgången förbättras hela tiden. Dessutom kan initiativ som detta och andra bidra till att utbyggnaden skyndas på.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng