Annons

Celecoxib ger inte ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke

Nya data från den så kallade CLASS-studien bekräftar att celecoxib (Celebra) tycks ha en kardiovaskulär säkerhetsprofil som är jämförbar med ibuprofen och diklofenak. Uppgifterna publicerades i fredags i American Journal of Cardiology.

18 feb 2002, kl 13:39
0

Annons

Den retrospektiva analysen visar bland annat att användning av Celebra, vid två till fyra gånger den rekommenderade dosen för behandling av ledbesvär och smärttillstånd, inte är förknippad med ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke jämfört med de traditionella NSAID-preparaten ibuprofen och diklofenak.

Förekomsten av allvarliga hjärtkärlrelaterade händelser var likartad vid en jämförelse mellan Celebra och NSAID-preparaten (både gemensamt och vart för sig) för hela patientgruppen, samt för den delgrupp av patienterna som inte använde acetylsalicylsyra. Detta gällde både alla allvarliga blodproppsfall sammantaget och enskilda typer av hjärtkärlbesvär.

Tidigare artiklar om cox II-hämmarnas hjärtkärlsäkerhet nås via länkarna i högermarginalen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng