Annons

Det är väl ingen som någonsin tvekat om att citat i pressmeddelanden är redigerade, men vem är egentligen xx?

23 sep 2008, kl 13:34
1

Annons

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Häromdagen efterfrågade jag lite mer information om ett nytt läkemedel till nästa nummer. Vi kollar med olika källor, däribland företaget för att till exempel få uppgift om tidsplanen för en eventuell lansering i Sverige.
I svaret, som var föredömligt snabbt, fanns de uppgifter jag ville ha och dessutom ett bifogat pressmeddelande om preparatet med filnamnet ?—-ejOK?.

Naturligtvis blev jag lite extra nyfiken, och när jag kollat igenom det förstod jag vad som fattades för att överföra pressmeddelandet i kategori ?final? som det alltid brukar stå.

I mitten finns ett citat:

– Vi vet att det finns ett uppdämt behov av ett nytt läkemedel eftersom dagens medel har stora begränsningar. —— medför positiva effekter för både patienter, personal och sjukvården i stort.———-, säger xx.

Det är väl ingen som någonsin tvekat om att citat i pressmeddelanden är redigerade, men vem är egentligen xx? Jag har hört förut att många först skriver citatet helt klart och sedan lägger till ett lämpligt namn, men det blir ändå en nyttig påminnelse.
Extra speciellt blir det med företagets slogan längst ner på sidan ? To Earn Trust, Every Day.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng