Billigare med receptfritt på nätet

Priserna på receptfria läkemedel varierar mellan apotekskedjorna. Men på nätet är det ofta billigare.

21 aug 2014, kl 12:15
0

HUI Research har på uppdrag av nätapoteket Apotea undersökt hur priserna på 51 receptfria läkemedel varierar mellan olika apotekskedjor och nätapotek. I undersökningen ingick fyra apotekskedjor och ett nätapotek.

Undersökningen visar att 50 av de 51 undersökta egenvårdsläkemedlen var billigast på nätet. I snitt varierade det 18 procent mellan högsta och lägsta pris när både butikshandel och näthandel inkluderades. När HUI jämförde priserna enbart mellan apoteksbutikerna var skillnaden i snitt 7 procent.
– Idag är det svårt för konsumenten att skaffa sig en uppfattning om ett enskilt läkemedel är dyrt eller billigt. Jag är övertygad om att konsumenternas prismedvetenhet ökar när apoteksbranschen i allt större utsträckning flyttar ut på nätet och prissättningen blir transparent, säger Lena Larsson, vd för HUI Research i ett pressmeddelande.

Många apotekskedjor ligger i startgroparna för att starta näthandel. I dagsläget har bara Apoteket AB näthandel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng