Beslut om monopolet tidigast i februari

Efter att EG-domstolen slagit fast sin agenda fram till jul står det klart att det tidigast kan komma en dom i Hannermålet i början av februari.

10 dec 2004, kl 14:04
0

Annons

EG-domstolen i Luxemburg, som just nu behandlar målet mellan svenska staten och Krister Hanner, kommer inte att lämna någon dom före jul. Det står klart sedan agendan för veckorna fram till jul slagits fast, utan att Hannermålet finns upptaget där.

Normalt aviserar domstolen sina domslut två till tre veckor före aktuellt datum. Eftersom domstolen har jullov mellan 20 december och 10 januari, blir det tidigast första veckan i februari som en dom kan komma.

? Det blir sannolikt en luddig dom som kommer att kräva tolkning både av tingsrätten och av regeringen, spår Thony Björk, informationsdirektör på Apoteket.

Thomas Svaton, vd på branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel, håller med, och menar att Apoteket utnyttjar situationen.

? I skydd av monopolet bygger man upp sina apoteksshoppar för att öka tillgängligheten. Vi önskar att vi fick möjlighet att göra samma sak, säger Thomas Svaton.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng