Bayer ska bli stora inom receptfritt

MSD säljer delar av sin verksamhet till Bayer för mer än 14 miljarder dollar.

7 maj 2014, kl 09:16
2

Bayer blir näst störst i världen inom receptfria läkemedel när man köper Mercks (i Sverige MSD) OTC-verksamhet för 14,2 miljarder dollar, cirka 92 miljarder kronor. Det omfattar bland annat varumärket Clarityn, loratadin. 

Utöver det ska företagen samarbeta kring lösliga guanylatcyklasstimulerare, sGC, och har skrivit på ett samarbetsavtal värt upp till 2,1 miljarder dollar, knappt 14 miljarder kronor. Läkemedelsgruppen innefattar bland annat Bayers läkemedel Adempas, riociguat, som används för att behandla vissa former av pulmonell hypertension. Bayer kommer fortsätta att marknadsföra Adempas i Nord- och Sydamerika, medan Merck kommer att marknadsföra läkemedlet i resten av världen. De två företagen kommer att dela utvecklingskostnader och försäljningsvinster för alla andra läkemedelskandidater som omfattas av samarbetsavtalet.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Men snälla, sGC står INTE för “granucyklasstimulerare” utan för lösliga guanylylcyklas-stimulerare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng